Femke van den Berg

in

Wat is mijn missie?

Na mijn studie heb ik een aantal jaren op het laboratorium gewerkt. Daarnaast werkte ik als vrijwilliger bij de brandweer. Dit vond ik zo leuk dat ik de overstap heb gemaakt naar crisisbeheersing.

Wat in al mijn banen terugkomt is dat ik altijd op zoek ben naar de toegevoegde waarde. Waar doen we het voor en hoe past het in het grote geheel? 

Ik wil toegevoegde waarde leveren door mensen en organisaties in hun kracht zetten en te laten werken aan hun doel, dat waar ze goed in zijn. Dit wil ik doen door mijn creativiteit in te zetten om alles wat er al is slim samen te brengen, verbanden zichtbaar te maken en (schijnbaar) ingewikkelde vraagstukken terug te brengen naar de essentie.

     

    Wat is mijn aanpak?

    Naar aanleiding van het vraagstuk breng ik in beeld wat er nodig is en wat passend is bij de organisatie. Ik heb snel overzicht en leg verbanden met andere (reguliere) processen. Mijn kracht ligt in het koppelen van beleid aan de praktijk. Hierbij zorg ik dat alle stakeholders in beeld zijn en zoveel mogelijk worden betrokken in het proces.

    Om binnen organisaties nog beter de voorkant, keuzes in het omgaan met risico’s, te verbinden aan de achterkant, het bestrijden van een daadwerkelijke crisis, ben ik op dit moment bezig met de masteropleiding Risicomanagement aan de Universiteit Twente. Met de inzichten uit deze studie scherp ik mijn werkwijze steeds verder aan.